Дентален кабинет "Крушарски" - зъболекар / стоматолог в София

Работно време : Всеки ден от 09:30 до 19:00
  За контакти : +359 888/ 221-878

Как да изберем добър зъболекар в София ?

Изборът на добър зъболекар в София (стоматолог) не е от най-лесните задачи. Много хора подхождат при избора на зъболекар чрез познати и близки, това не винаги е подходящ подход. В общият случай, трябва да попитаме за специалността и специализацията, броят на пациентите и дали може да ни приеме в допустимо време (не желаете да чакате седмици за приемен час, нали!), не на последно място за локацията на денталната практика. Удобно е личният зъболекар, да се намира на комуникативно място, за да можете да имате достатъчно лесен начин за периодични посещения и профилактика. Желателно е да се интересувате за прилагане на нововъведения в зъболекарската му практика (нови упойки, варианти за намаляване на болката и стреса при зъболечение, нови композити при пломбите и т.н.).

Добър зъболекар в София

За да бъде даден зъболекар наистина добър е нужно да се спазват определени фактори. Когато пациент търси да намери своя зъболекар трябва да прецени много неща. Всеки завършил лекар по дентална медицина (стоматология) е учил в даден медицински университет. В България Медицинските университет, имащи специалност дентална медицина (стоматология) са Медицински университет София, Медицински университет Пловдив и Медицински университет Варна. За да е добър един зъболекар не е задължително да е завършил медицински университет в страната. Той може да е завършил и в друга страна членка на Европейския съюз, но за да практикува в България трябва да е член на Български зъболекарски съюз (БЗС).

Каква квалификация трябва да има един добър зъболекар в София и страната? Един от факторите при избора на добър зъболекар в София или страната е професионалната квалификация.

Всички зъболекари (стоматолози) в дентален кабинет „Крушарски“ София и дентален кабинет „Крушарски“ Ихтиман са завършили в Медицински университет София с магистърска степен.

Допълнителни зъболекарски квалификации

Освен, че всеки зъболекар е с научна степен магистър, той може да има завършена специализация и тясно да се е профилирал в дадена сфера на зъболечението. Много зъболекари имат дадена специалност, но тя не е задължителна, за да е добър даден зъболекар. Чрез посещения на различни курсове се научават множество професионални тънкости, които не се застъпват през времето на следването в университетите.

В стоматологията ежедневно излизат множество нововъведения. За да е в крачка с новите тенденции зъболекарят трябва да има широк мироглед и редовно да посещава лекции и курсове. Чрез редовните посещения на такива мероприятия се подържа високо професионално ниво, на което трябва да отговаря един добър зъболекар.

Всеки зъболекар / стоматолог в дентални кабинети „Крушарски“ в град София и Ихтиман са изкарали следните курсове:

  • Имплантологичен курс IFZI България в 4 нива д-р Кирилов;
  • Ендодонтски курс в 4 нива д-р Атанасов;
  • Имплантологичен курс  проф. Уго Ковани;
  • Имплантологичен курс K.S.I – Bauer  д-р Андреа Бауер;
  • Механична обработка на коренови канали с PROTAPER   и  WAVEONE;
  • Използване на композити при естетична и функционална рехабилитация на съзъбието;
  • Участие в 5ти конгрес по естетична стоматология;
  • Принципи при препариране на зъби за обвивни корони;
  • Анализ на неуспеха при ендодонтско лечение;

Какво отношение трябва да има един добър зъболекар?

Отношенията зъболекар – пациент са доста сложни. Един добър зъболекар в София или където и да е трябва да има едно човешко и етично поведение към своите пациенти. Той трябва да създаде приятно обстановка, за да може да бъде проведено едно качествено и добро лечение. Никои не обича да ходи на зъболекар. Това е породено от множество фактори един, от които е вроденият ни първичен страх от зъболекарите. Той се поражда от множество фактори като например неприятният опит преживян в миналото и изпитана болка при минали стоматологични лечения. Всеки пациент трябва да знае, че в съвременната стоматология болката е максимално редуцирана. Всеки добър зъболекар в София или страната трябва да може да предразположи пациента към даденото лечение. Когато пациента е спокоен лечението може да протече безпроблемно. Как може зъболекар да мотивира даден пациент?

Ние от зъболекарски кабинети „Крушарски“ отлично знаем това и Ви гарантираме отлично лечение без болка благодарение на дългогодишен опит и най- съвременните упойки, композите и т.н. от водещи световни марки.

Отлично отношение към всеки един пациент

Мотивацията на пациента е сложен процес. Той започва със създаването на доверие между пациент и зъболекар. Доверието се изгражда бавно. Първоначално добрият зъболекар трябва бавно и внимателно да обясни на разбираем език какво е състоянието на пациента и как той може да помогне. Множество лекари и зъболекари използват сложни и трудни за разбиране от пациента термини. Трябва да се обясни с прости и разбираеми думи какво и как трябва да се направи, за да се спечели доверието. Когато пациента знае какво и как ще се прави той е спокоен и тогава лечението се провежда лесно.

Какви качества трябва да има добрият зъболекар?

Освен професионалната квалификация добрият зъболекар трябва да е мотивиран. Той трябва с лекота да обяснява на пациентите си за манипулациите, които прави. Трябва да предразполага пациентите си и да може да ги изслушва. Трябва да е честен и всеотдаен към работата си. Трябва да подобрява професионалната си квалификация и да е наясно с новите тенденции в модерната стоматология.

Какво трябва да знаем при избора на зъболекарски кабинет и зъболекар?

Избора на добър зъболекар и хубав кабинет е труден. Всеки зъболекарски кабинет отговаря на редица изисквания наложени от министерство на здравеопазването. Почти всеки кабинет е с различно оборудване, което зависи от манипулациите, които се извършват  в дадения кабинет.

Кабинети Крушарски разполагат с дигитален рентгенов апарат Planmeca от последно поколение и дигитализиращ скенер с фосфорни плаки на Durr Dental. Това дава възможност за добър образ при най- ниско лъчево натоварване на пациента.

Денталните кабинети са оборудвани с модерна апаратура на водещи световни марки като: NSK, SIRONA, ANTHOS, DENTSPLY, PLANMECA, SLOVADENT и др.

От особена важност при избора ни на зъболекар е индивидуалният подход на доктора към пациента. Добрият зъболекар трябва да спазва редица изисквания за качеството на оказваната стоматологична помощ. Например трябва да се спазва абсолютна хигиена и чистота при работата. Всички инструменти трябва да са стерилни, както и да се ползват лични предпазни средства като маски, ръкавици, очила и шапки. Зъболекарят трябва да следи и да отговаря за качеството на извършената работа. Подбора на хубави и качествени материали е огромен фактор за провеждането на качественото стоматологично лечение. Доброто обслужване и работа на ниво е гаранция за здравето на зъбите на пациента.

Колкото и да е труден изборът на стоматолог той се прави от пациента. Изборът на добър зъболекар в София и страната е индивидуален и личен за всеки пациент. Ето защо ние от зъболекарски кабинети Крушарски оставаме избора на Вас да изберете Вашия личен зъболекар.